Program Bengkel Asas Debat Siri 1

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi telah berlangsung program Bengkel Asas Debat Siri 1 pada 27 November 2021 menggunakan platform Google Meet.

Program Bengkel Asas Debat Siri 1 menampilkan seorang panel yang cukup hebat iaitu Encik Ku Muhammad Syafiq Bin Ku Mohd Fozi yang merupakan wartawan Syarikat Utusan Malaysia Syarikat Media Mulia SDN BHD.

Program ini berjaya menarik minat mahasiswa/i untuk mempelajari asas-asas menjadi seorang pendebat yang berani untuk tampil ke hadapan dalam memberi hujah atau pendapat mengenai isu-isu yang diberikan.

InshaAllah, segala input dan perkongsian tentang asas-asas debat ini dapat membantu mahasiswa/i untuk menjadi seorang pendebat yang hebat di suatu masa nanti.

Sekian, Terima Kasih.